Létszámhiány miatt csak csökkentett kapacitással működik a művesekezelés több kórházban is Hadházy Ákos szerint

belföld
június 20., 09:29

Létszámhiány miatt csak csökkentett kapacitással tud működni a Szent Margit Kórház dialízis központja, ezért az eddig ott kezelt művese kezelésre szoruló betegeket a Péterfy Kórházba irányították át - írja Hadházy Ákos egy Facebook bejegyzésben. A képviselő szerint azonban így a Péterfy Kórház dialízis központjai lettek túlzsúfoltak, ahol szerinte közben szintén létszámhiánnyal küzdenek.

Hadházy a bejegyzésében leírja, hogy az általa mellékelt dokumentumok szerint egy „művese kezelésre szoruló beteg a Péterfyben a leszűkült kapacitás miatt az eddigi 5 órás kezelés helyett már csak 4 órás kezelést kap, és az ellátás eredményét mutató érték is 1.24-ről 0,9-re csökkent”. „Ez a mellékelt szakcikk szerint sem ideális helyzet, bár nem feltétlenül jelenti a halálozás esélyének megnövekedését.”

A beteg kereste az ügyben az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, ahonnan nemrég Pintér Sándor javaslatára Orbán Viktor felmentette az országos kórházfőigazgató-helyettest. Panaszára azt a választ kapta, hogy „a kezelési hatékonyság több dialízis paraméter beállításán alapul, így nem a kezelési idő növelése az egyetlen lehetőség, a dialízis hatékonyságának növelésére, ha azt a beteg egészségi állapota indokolja.”

Kiemelt videóink