Nem találták Taylor Swift magánrepülőgépét a klímaaktivisták, ezért találomra két másikat festettek le

külföld
június 20., 13:35

Csütörtökön klímaaktivisták próbálták meg lefesteni narancssárga festékkel Taylor Swift magánrepülőgépét, de mivel azt nem találták meg a VIP repülőtéren, ezért találomra két másikat festettek le - írja az Euronews.

photo_camera Fotó: MICHAEL TRAN/AFP

Egy nappal azután, hogy narancssárga porral szórták be a Stonehenge szikláit, a brit környezetvédelmi aktivista csoport két tüntetője, a 28 éves Jennifer Kowalski és a 22 éves Cole Macdonald, csütörtök reggel betört a Stansted repülőtér VIP magánrepülőterére. A páros Taylor Swift repülőgépét próbálta megcélozni, mivel a popsztár a tervek szerint ezen a héten pénteken, szombaton és vasárnap lép fel a Wembley Stadionban, a világ körüli Eras turnéja keretében.

Macdonald szerint „két világban élünk: az egyikben, ahol a milliárdosok luxusban élnek, és mindenhova magánrepülőgépekkel tudnak elrepülni, a másikban, ahol számtalan millió emberre embertelen körülmények várnak.” Eközben szerinte azok akiknek ez a rendszer lehetővé teszi, hogy ezt a rendkívüli gazdagságot felhalmozzák, mindenki más kárára, tönkreteszik az emberi élet fenntartásához szükséges feltételeket és egy gyorsan gyorsuló, soha véget nem érő kegyetlen nyárba kényszerítenek mindenkit.

„A milliárdosok nem érinthetetlenek, az éghajlati összeomlás mindannyiunkat érint.” - mondta.

Kiemelt videóink