Már a második lakást vásárolták meg az influenszertüntetésen összekalapozott pénzből

társadalom
június 21., 21:52

„Képzeljétek el, most már nem az első, hanem a második olyan lakásban vagyok, amit az Utcáról Lakásba Egyesület vásárolt meg abból a pénzből, amit a Hősök terén gyűjtöttünk” - mondta el Ozsváth Zsolt, az influenszertüntetés egyik arca. A Blikk által szemlézett Insta-sztorijában azt érthető módon nem akarta elmondani, kik a kedvezményezettek, és hol van az a lakás.

photo_camera Ott gyűlik a pénz Fotó: Németh Dániel/444

A kegyelmi ügy miatti felháborodás miatt rég nem látott tömeg vonult fel a Hősök terére február közepén, és az adománygyűjtésben is váratlanul sikeresnek bizonyultak. A felhívás eredeti célkitűzése 25 millió forint összegyűjtése volt, melyből egy korábban állami gondozott fiatal lakhatását szerették volna megoldani szakmai partnerként az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) közreműködésével.

Végül 23 ezer adakozó felajánlásával több mint 219 millió forint gyűlt össze a kifejezetten erre a célra nyitott bankszámlán.

Az ULE ezt látva úgy döntött, hogy az eredeti célkitűzéssel szemben így összesen 11 fiatal életkezdését szeretnék az év során biztosítani. „A fiataloknak nemcsak lakhatásban, hanem és elsősorban a társadalmi integrációban szeretnénk partnerei lenni, ezért a lakhatási lehetőségen túl szociális munkát és egyéni támogatást is biztosítunk” - írják a honlapjukon, ahol részletezik a terveiket.

  • Otthonok: A tüntetés utáni közadakozásból befolyt összegből 4 vagy 5 lakást vásárolunk, ezek keresése és vásárlása jelenleg is zajlik.
  • Szociális munka: Két, félállásban dolgozó szociális munkás kolléga díjazását finanszírozzuk. Ők azok, akik személyre szabottan és folyamatosan segítik a fiatalokat nehézségeik leküzdésében, egyéni céljaik elérésében. (Pl. társadalombiztosítás rendezése, egészségügyi kezelés, továbbtanulási lehetőség, jogosítványszerzés stb.)
  • Sürgős segítségek: A fiatalok közül többen krízishelyzetben vannak, őket alapvető szükségleti eszközökkel (pl. ruhanemű), lakásba költözésükig biztonságos szállás finanszírozásával támogatjuk.
  • +1: A programban lakhatáshoz jutó fiataloknak és rajtuk kívül más érintetteknek is ajánljuk továbbtanulási és kezelési lehetőségek támogatását.
Kiemelt videóink