Otthonában rabolták ki Roberto Baggiót

külföld
június 21., 12:31

Fegyveres betörők támadták meg az olasz futball legendáját, Roberto Baggiót észak-olaszországi otthonában, írja a BBC. Csütörtök este legalább öt maszkos támadó rontott rá Altavilla Vicentina nevű településen lévő otthonában, és az 57 éves ex-játékost később kórházba is kellett szállítani, mert az egyik támadó fejbe ütötte a pisztolyával.

photo_camera Fotó: RICCARDO DE LUCA/Anadolu via AFP

A Juventus és a Milan egykori játékosa pénteken megköszönte a jókívánságokat, és elmondta, hogy szerencsére csak pár öltéssel kellett összevarrni a fejét. Viszont nagyon megijedtek, és ezt még fel kell tudniuk dolgozni valahogy. Az olasz sajtó értesülései szerint Baggio a családjával volt otthon, és épp a spanyol-olasz meccset nézték, amikor rájuk rontottak.

A támadók állítólag 40 percen keresztül voltak a villában, az egyik szobába zárták be a családot, miközben átkutatták az épületet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit vittek magukkal. Baggio családtagjai sértetlenül megúszták a támadást. Amikor már sejtették, hogy üres a ház, Baggio feltörte az ajtót, és utána hívta fel a rendőrséget.

Baggio az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb olasz játékosa, igazi legenda, még azzal együtt is, hogy ő hagyta ki a döntő tizenegyest a brazilok elleni vébédöntőben, 1994-ben.