Most aztán tényleg megújul az MSZP

POLITIKA
június 22., 15:38

Mióta világ a világ, a Föld nevű bolygó forog saját tengelye körül, valamint meghatározott pályán kering a Nap körül, az MSZP pedig megújul. Miután a párt szombati választmányi ülésén Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre bejelentették lemondásukat, elindul a hazai baloldal újragondolása. „Az MSZP Választmánya elemezte a választás eredményeit, és elfogadta a következő tisztújításig tartó időszak menetrendjét” - írják a közleményükben, egyben mindenkit megnyugtatnak, hogy „az MSZP zavartalan működése ezalatt, a következő általános tisztújításig, biztosított”.

„A demokratikus erők feladata a rendszerváltás elérése, 2026-ban egy szociálisabb, igazságosabb Magyarország megteremtése. Az önkormányzati választáson felhatalmazást kapó szocialista és ellenzéki vezetők győzelme fontos mérföldkő ezen az úton. A következő hónapok feladata a részletes értékelés, az MSZP szervezetének és működésének újragondolása és az MSZP általános tisztújításának lefolytatása” - írják.

Az egykori állampárt az idei EP-választáson már nem önállóan indult, hanem a DK-val és a Párbeszéddel szövetségben sikerült 8 százalékot elérniük (367 162 szavazat), és mivel ez csak két mandátumot ért, MSZP-s politikus már nem jutott be az Európai Parlamentbe.

Kiemelt videóink