Agyrázkódással és könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Anna hercegnőt, III. Károly brit király húgát

baleset
június 24., 12:43

Agyrázkódással és könnyebb sérülésekkel kórházban ápolják Anna hercegnőt, a brit uralkodó húgát.

A Buckingham-palota beszámolója szerint III. Károly király testvérét a nyugat-angliai Bristol egyik kórházában kezelik, miután Gatcombe Park nevű közeli rezidenciáján kisebb „incidens” érte.

A palota közleménye nem részletezi a 74 éves Anna hercegnő sérüléseinek pontos okát, de a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint a sérülések jellege lovasbalesetre utal.

Anna brit hercegnő Ascotban 2024. június 18-án.
photo_camera Anna brit hercegnő Ascotban 2024. június 18-án. Fotó: Rasid Necati Aslim/Anadolu via AFP

A hercegnő családjában komoly hagyományai vannak a lovassportoknak. Anna 1975-ben ezüstérmet nyert a díjugrató Európa-bajnokságon, és a brit csapat tagjaként részt vett az 1976-os montreali olimpián is.

Lánya, Zara Tindall – aki nem visel királyi titulusokat, és polgári életet él – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben aranyat nyert.

A Buckingham-palota szerint Anna hercegnőt elővigyázatossági megfontolásokból, megfigyelés céljából tartják kórházban, de orvosai gyors és teljes felépülésére számítanak.

A hercegnő – aki a 17. helyen áll a brit trónutódlási sorban – a néhai II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg egyetlen lánya, és az idén 76 esztendős III. Károly király legidősebb testvére.

A monarchiára a britek jelentős része még mindig identitásképző intézményként tekint, a királyi család tagjainak mérhető hatása van a társadalomra és az egyénekre. (MTI)

Kiemelt videóink