Egy kocogóra farkasok támadtak, miután betévedt egy szafariparkba Párizs közelében

külföld
június 24., 05:48

Egy nő az intenzív osztályon fekszik, miután farkasok támadtak rá kocogás közben egy Párizs melletti állatparkban. Vasárnap kora reggel a 36 éves nő – aki a Thoiry szafaripark egy faházában szállt meg – betévedt a szafarinak abba a zónájába, amely az autók számára van fenntartva.

Három sarki farkas támadt rá. A nő, akinek nyakát, hátát és egyik lábát harapták meg, súlyos sérüléseket szenvedett. Miután a parkőrök meghallották a sikolyait, kimentették és egy közeli kórházba szállították.

A Párizstól mintegy 40 kilométerre nyugatra fekvő Thoiry Franciaország egyik legnépszerűbb vadasparkja. Az ott tartott mintegy nyolcszáz állat szabadon kóborolhat, miközben a látogatók a biztonságos járművekből figyelhetik őket.

A parkban a farkas- és medvebarlangok közelében kínálnak szálláshelyeket, a páholyok területét elektromos kerítés és árkok védik. Nem világos, hogy a nő miért lépett be a csak autókkal használható szafari zónába.

A park vezetői és a hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak. „Még nem tudjuk, hogy a vendég hibázott-e, vagy a jelzőtáblákkal volt probléma” – mondta egy meg nem nevezett rendőrségi forrás a BBC összefoglalója szerint.

Kiemelt videóink