Vizsgálja a rendőrség a gyermekintenzív osztályt maszk nélkül ellenőrző szamárköhögéses kormányhivatali dolgozó ügyét

A Népszava írta meg, hogy köhögött, mégis maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést múlt hét hétfőn a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán.

Két nappal később maga a kormányhivatali dolgozó jelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik. A beteg ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt.

A GOKVI gyermekintenzív osztályán leginkább szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülöttek vannak, a csecsemők ráadásul szamárköhögés elleni oltást két hónapos korban kapnak először. Miután kiderült, hogy az ellenőr beteg volt, mindkét intézményben azonnal megtették a járványmegelőző intézkedéseket, elkülönítették a gyerekeket, akik esetleg megfertőződhettek.

„A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja” - írta a rendőrség a Magyar Hang megkeresésére. Azt egyelőre nem tudni, hogy indult-e büntetőeljárás, és ha igen, akkor milyen bűncselekmény gyanújával.

Címlapkép: Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet

Kiemelt videóink