Ebben a 266 bankfiókban lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

gazdaság
június 25., 15:54

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol be lehet nyújtani az otthonfelújítási támogatás igénylését: a már korábban megnyílt 128 MFB Pont Plusz helyett már 266 várja a jelentkezőket a max. 6 millió forintért – írja a Bank360.hu.

Az otthonfelújítási támogatást július 1-től a Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont Plusz lakossági hálózatában lehet majd benyújtani személyesen. A program végső felhívása június 17-én jelent meg, ebben szerepelnek a támogatás elnyerésének végleges feltételei. Összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására lehet felhasználni a 108 milliárd forintos keretösszeget, az igénylőknek érdemes lesz sietniük a kölcsönkérelemmel, ha meg akarják kapni a fejenként legfeljebb 6 millió forintos támogatást.

photo_camera Illusztráció: MISCHA KEIJSER/Cultura Creative via AFP

A kedvezményes, kamatmentes otthonfelújítási hitelt kínáló MFB Pont Plusz hálózat működtetésének jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el, a bankok összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalták 134 járásban, az első 128-at május 30-ig, további 138 pedig június 30-ig.

Aki pályázni akar a kamatmentes hitelre és a vissza nem térítendő támogatásra, annak itt a lista arról, hogy hol adhatja le az igénylését, mert hétfőn és az azutáni napokban alighanem nagy lesz az MFB Pont Pluszokban a forgalom. Mivel az MFB közlése szerint ezek már most is működnek, érdemes lehet előre tisztázni a kiválasztott fiók ezzel foglalkozó ügyintézőivel a benyújtás feltételeit, menetét, hogy ne a jövő héten, az igényléskor derüljön ki valamilyen probléma az 1 milliós önrésszel együtt maximum 7 milliós otthonfelújítási támogatás (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel) igénylésével kapcsolatban – javasolják a Bank360.hu szakértői.

Kiemelt videóink