Varga Barnabás hazatért, legalább féléves kihagyás várhat rá

futball
június 26., 17:25

Elhagyta a kórházat a magyar válogatott csatára, Varga Barnabás, aki a Skócia elleni EB-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos fejsérülést, mielőtt eszméletét vesztette.

A Ferencváros játékosát azonnal kórházba szállították, és még vasárnap este megoperálták: többszörös arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett.

link Forrás

Varga szerdán elhagyhatta a kórházat és hazautazott. A játékosról és barátnőjéről a Ferencváros hivatalos honlapja osztott meg egy fotót a Facebookon.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – nyilatkozta a honlapnak Varga.

Dr. Knoll Zsolt, a válogatott egykori csapatorvosa, sportorvos az eset után azt nyilatkozta, hogy legalább fél éves kihagyás vár majd Vargára, de szerinte még az is kérdéses, hogy tudja-e majd folytatni pályafutását.

A skót kapus Gunn könyöke egy olyan ponton találta el az arcot, ahol vékony falakból álló csontrendszer helyezkedik el, ezért is volt olyan brutális a sérülés.

Dr. Knoll szerint fontos faktor lesz, hogy Varga lelkileg miként dolgozza fel a sérülést. Ha elkezdi az edzéseket, azt nyilvánvalóan maszkban teszi majd.

Az orvos szerint egyébként nem hibázott az egészségügyi személyzet a stuttgarti stadionban: időben kiértek, a koponyasérülést észlelve stabil oldalfekvésbe helyezték a játékost.

A vákuumággyal felesleges volt sietni, mert látszott, hogy nem lesz rá szükség, a sima hordágy is elegendőnek bizonyult. (NSO / infostart.hu)

Kiemelt videóink