Hallucinációs tünetek miatt tiltottak be egy gombás gumicukrot Ausztráliában

külföld
június 27., 19:15

Az ausztrál élelmiszerügyi hatóság szerdán visszahívta Uncle Frog’s gombás gumicukrát, miután Új-Dél-Walesből, Dél-Ausztráliából és Victoriából több embert is hallucinációs tünetekkel szállítottak kórházba. Egy dél-ausztráliai tinit a hónap elején magatehetetlenül találtak meg, miután beevett a gumicukorból. Rohan Bandil, a gumicokrokat forgalmazó cég vezetője bocsánatot kért a történtek miatt, azt mondta, nem ez volt a szándékuk.

photo_camera Fotó: foodstandards.gov.au

Egyelőre vizsgálják, pontosan mi lehet benne, de az élelmiszerbiztonsági hatóság szerint a termékleírásban felsorolt gombák nem árulhatók legálisan Ausztráliában.

A cég ausztrál oldala szerint a gumicukrok CBD-, CBN- és THC-mentesek és 100 százalékosan legálisak Ausztráliában. A termék csomagolásán arra biztatják a fogyasztókat, hogy „tapasztalják meg a multiverzumot”, és azt állítják, hogy a cukor „a Föld legfinomabb kenderével vannak átitatva”. Akiket kórházba szállítottak, azoknál túlpörgést, rángásokat, zavaró hallucinációkat, szorongást, szédülést, eszméletvesztést, megugrott pulzust, hányingert és hányást tapasztaltak. (Guardian)

Kiemelt videóink