Menczer üzent Bidenéknek

POLITIKA
június 27., 18:18
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
photo_camera Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Menczer Tamás sem hagyta szó nélkül, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter a vallásszabadság helyzetét taglaló szerdai jegyzetében azt írta: „Magyarországon a tisztségviselők továbbra is antiszemita és muszlimellenes retorikát használnak, illetve büntetik a kormányt bíráló vallási csoportok tagjait”.

Szijjártó Péter külügyminiszter visszakézből „nonszensz vádnak” nevezte a kijelentést, véleményét pedig csütörtökön a Fidesz kommunikációs igazgatója is kiegészítette.

Menczer szerint „Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke és az emberei úgy gondolják, hogy ők a világ ítélői, majd ők megmondják, hogy ki viselkedik rendesen és ki nem.”

A Fidesz kommunikációs igazgatója az izraeli külügyminiszter (Jiszrael Kac) szavait húzta elő, amit tíz nappal ezelőtt mondod, miszerint „példamutató Magyarország fellépése az antiszemitizmus ellen.” Kac azt is mondta, idézte fel Menczer, hogy „bárcsak Nyugat-Európában és a világ többi részén is látnák azt a harcot, amelyet ez az ország vív az antiszemitizmussal szemben.”

Menczer ezután régi fegyvert porolt le, és kijelentette, aki mondja másra, az mondja magára, majd sorolni kezdte az amerikai antiszemitizmus erősödésére utaló adatokat. Amikre „talán érdemes lenne egy pillantást vetnie” Blinken úrnak is.

Például, hogy az Amerikai Zsidó Bizottság szerint az összes zsidó származású válaszadó 74 százaléka szerint egyre nagyobb probléma ott az antiszemitizmus, és a többség szerint ez a helyzet elmúlt öt évben csak romlott. Vagy hogy a gyűlöletbűncselekmények 55 százaléka állítólag zsidók ellen irányul. Vagy hogy az október 7-i terrortámadás óta 300 százalékkal nőtt a zsidókkal szembeni erőszak az USA-ban.

Itt még számos további bulletpoint következik, amit Menczer Facebook-posztjában lehet teljes terjedelemben végigolvasni.