Mostantól külön miniszteri biztos felügyeli az állampolgársági eskütételeket

belföld
június 30., 08:44

Miniszteri biztosa lett az állampolgársági eskütételnek. Az V. kerületi alpolgármester, Balogh-Madár Emese titulusa vasárnaptól hivatalosan az eskütételi igazgatási szervvel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa - írja a Telex.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Balogh-Madár feladatai közé tartozik mostantól, hogy előkészítse az eskütételi igazgatási szerv feladataival és eljárásával kapcsolatos jogszabályokat és a közjogi szervezetszabályozó eszközöket, hogy folyamatosan biztosítsa az eskü- vagy fogadalomtételek feltételeit, valamint hogy lebonyolítsa és megszervezze az eskü- vagy fogadalomtételeket.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint pedig a munkáját a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogja irányítani, azaz Rogán Antal. Így bár eddig csak polgármester előtt vagy nagykövetségeken lehetett állampolgári esküt tenni, mostantól már Rogán hivatala előtt is.

A miniszteri biztos munkáját háromfős titkárság is segíti majd és helyettes államtitkári fizetést kap, ami jelenleg 1,3-2,1 millió forint között mozog.

Kiemelt videóink