17 fővel még mindig működik, és 750 milliós veszteséget hozott össze a vadászati világkiállítást szervező cég tavaly

gazdaság
július 01., 05:33

Bár már három éve annak, hogy Budapesten vadászati világkiállítást tartottak, a szervezőcég a mai napig működik, hiszen meg kell őriznie a kiállítás tárgyiasult eszközeit (preparátumok, képzőművészeti alkotások ), és a cég adja ki a Nimród című vadászújságot és juttatja el a vadászkamarai tagokhoz.

Tavalyi évről szóló beszámolója szerint tavaly kiadtak még egy Széchenyi Zsigmondról szóló könyvet, illetve elkészítették a Ferenc pápa látogatását bemutató, Isten áldd meg a magyart című albumot. Tavaly 12 megyei helyszínen szervezetek fórumokat az Országos Magyar Vadászkamarával együttműködve.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az RTL cikke szerint 2023-ban méretes, 750 milliós veszteséget termelt a cég. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy nagyon visszaestek az egyéb bevételek, a kiadások viszont jelentősek voltak. Például nem túl jól jövedelmező a Nimród újság kiadása sem, hiszen az ehhez igénybe vett szolgáltatások értéke tavaly 541,1 millió forint volt, addig a lap hirdetésekből 48,8 millió forintot szedett össze, az újságeladás és tartalom-előállítás bevételei pedig 288,9 millió forintnál álltak meg.

Emellett a piacon nem igazán van igény a kiállításra legyártott eszközökre, amit a cég is elismer a beszámolóban: „azok értékesítése iránt tartósan piaci igény nem mutatkozott”. Nem csak tavaly, idén is értékcsökkenést kellett elszámolniuk olyan tételek után, mint a

  • 2020-2021-ben elkészült filmek,
  • a még nyilvántartott applikáció,
  • könyvek,
  • preparátumok.

Egy a Természettel Kft.-nél tavaly év végén 17-en dolgoztak, rájuk 355,3 millió forintot költöttek el személyi jellegű kiadásként. (RTL)