Bedarálták a franciák az erőtlen belgákat

futball
július 01., 18:06
Randal Kolo Mouani és a francia gólöröm
photo_camera Randal Kolo Mouani és a francia gólöröm Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Franciaország Kolo Mouani góljával 1-0-ra legyőzte Düsszeldorfban Belgiumot és ezzel negyeddöntős az Európa-bajnokságon.

Didier Deschamps együttese csoportmásodikként találkozott a belgákkal, ez volt papíron az egyik legerősebb párosítás a nyolcaddöntők között, de a csoportmeccseken valójában egyik csapat sem mutatott meggyőző teljesítményt.

A franciák konkrétan akciógól nélkül, az osztrákok mögött jutottak tovább, a belgák két meccsen is gólképtelenek maradtak, kikaptak Szlovákiától, Románia megelőzte őket a csoportjukban. És játékban sem mutattak túl sokat a csapatok a csoportkörben.

A belga edző Domenico Tedesco kockáztatott a két edző közül: két csatárt tett fel, Openda kezdett Lukaku mellett, a széleken Doku és Carrasco rohamozott, De Bruyne irányítása mellett. Ezzel viszont alaposan kiürült a belga középpálya, a meccs nagyrészében a franciák birtokolták a labdát, és domináltak. Még úgy is, hogy egyébként nagyon pontatlanul játszottak, főleg Griezmann és Rabiot volt dekoncentrált.

Mbappén is érződött még, hogy fejsérülése miatt nincs igazán csúcsformában, de láthatóan motiváltan játszott.

Az első félidőben Thuramnak volt egy veszélyes fejese, De Bruyne-nek egy szabadrúgása, Tchouaméninek pedig egy lövése, ami fölé ment.

A különbség a második félidőben jött ki. A franciák egyre látványosabban domináltak, nem volt sok helyzetük, de egyre kevesebbszer tudtak kijönn a belgák a térfelükről, Lukakunak volt csak egy lövése, amit Maignan védett.

Sokáig pontatlanok voltak a francia lövések is, 16 kerülte el a kaput, de aztán a 85. percben végül szerencséjük volt: Kolo Mouani lövése megpattant Vertonghenen és a kapuba vágódott.

A belgák szinte semmit nem mutattak a második félidőben, nem volt jó meccs, de a francia továbbjutás így teljesen megérdemeltnek mondható. Deschamps együttese az esti portugál-szlovén meccs győztesével találkozik majd a negyeddöntőben.

A meccsnap percről percre zajló tudósítását itt lehet követni.

Kiemelt videóink