A játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget a szégyenteljes teljesítmény miatt Phil Foden szerint

foci
július 04., 05:24

Komoly önkritikáról adott tanúbizonyságot az angol válogatott támadója, Phil Foden, aki szerint nem lehet csak Gareth Southgate-et okolni a csalódást keltő Eb-szereplés miatt.

„Sajnálom Garethet, vezetőknek kell lennünk a pályán” – mondta Foden a The Guardian cikke szerint. Szombaton Svájccal játszik Anglia a negyeddöntőben, előtte pedig az angol támadó megvédte Southgate taktikáját, és nyomatékosította, hogy a játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget az Eb-n nyújtott teljesítmény miatt. A szövetségi kapitány ugyanis csak annyit tud tenni, hogy megmondja, milyen rendszerben és hogyan helyezzenek nyomást az ellenfélre, de ezt a pályán nekik kell megvalósítaniuk és elérniük.

A hírek szerint az edzéseken Southgate egy új felállást próbálgat, így könnyen lehet, hogy változtat az eddig látott 4-2-3-1-es felálláson. Az eddigi meccseken mutatott játék miatt nagy nyomás helyeződik az angolok szövetségi kapitányára, erről maga Foden is beszélt. A Manchester City játékosa szerint ha az angolok játéka ismét döcögőssé válik, a csatároknak kellene magukhoz ragadniuk a kezdeményezést.

Sokat beszéltek arról, hogy jobban össze kellett volna fogniuk és közösen kellett volna megoldást találniuk, de Foden bízik abban, hogy ha legközelebb is hasonló képet mutatna az angolok játéka, akkor képesek lesznek változtatni ezen.