Az Árpád hídi tragédiát okozó férfit a rendőrség már a baleset reggelén előállította

belföld
július 04., 09:11

Három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek. A tragédiát egy taxitolvaj okozta, aki a menetiránnyal szemben hajtott fel a hídra. A taxit vezető 43 éves férfi, valamint egy, a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő meghalt.

Az információkat Csécsi Soma, a BRFK szóvivője egy csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón megerősítette. A balesetet okozó férfi nem sokkal előtte a III. kerületi Tavasz utcában beült egy taxiba, aminek a vezetője, egy nő, a kocsi mellett dohányzott. Rövid dulakodás után elhajtott.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Ezután felhajtott az Árpád hídra menetiránnyal szemben, a Vörösvári úti lehajtónál. Ott volt az első baleset, egy Hyundaijal ütközött, ez egy anyagi káros baleset volt, személyi sérülés nem történt. A férfi nem állt meg, a három halottat követelő baleset a Margitszigetnél történt. Négy másik ember is megsérült, ők egy, a balesetben szintén érintett taxi utasai voltak.

A balesetet okozó férfinak még aznap reggel is volt dolga a rendőrséggel. Lakóktól érkezett panasz a III. kerületből arról, hogy valaki zavartan viselkedik. A férfinél kábítószergyanús anyagot találtak, előállították, a gyorstesztje pozitív volt. A kihallgatáson a bűncselekmény elkövetését elismerte, panaszt nem tett, vallomást sem tett. A férfit törvényesen szabadon engedték.

A helyszínen tartózkodó kollégánk megkérdezte a szóvivőt, hogy a balesetet megelőzte-e rendőri üldözés, de ilyen nem történt.