Megszűnés szélén a baloldali szövetség, az már az MSZP és a Párbeszéd szerint is okafogyott

belföld
július 06., 18:00

Bár néhány hónapja még 2026-ig tartó megállapodást kötöttek, a június 9-i választési bukta után minden jel szerint hamarosan megszűnik a DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége - állítja az ATV híradója. Komjáthi Imre, az MSZP lemondott társelnöke nekik azt mondta, hogy az egyezség már csak papíron létezik, és a párbeszédes Szabó Tímea is arról beszélt, hogy a jövőt nem a hármas szövetségben képzelik el.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (k), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j) és Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (b) a három párt önkormányzati és EP-választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én.
photo_camera Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (k), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j) és Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (b) a három párt önkormányzati és EP-választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„A megállapodás papíron létezik, de a tartalmi elemei miatt, ami fölött elszállt az idő, más lett a politikai helyzet, a gyakorlatban nem tud működni (...), ez a megállapodás okafogyottá vált”

– magyarázza Komjáthi az ATV-nek.

Kiemelt videóink