Leváltják a bicskei iskolaigazgatót, aki testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét

belföld
július 09., 05:09

Elutasították Bárányos József, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának a vezetői pályázatát, amelyről maga az igazgató – egyúttal fideszes önkormányzati képviselő – jelentette be egy a Facebookra feltöltött videóban. „Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – idézi a 24.hu Bárányost, aki hozzáteszi, szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben.

Bárányossal kapcsolatban még 2018-ban nehezményezte a tankerület, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson, noha már tudták, hogy mit tett. A portál szerint Bárányos ellen akkor fegyelmi eljárás is indult, mely nem talált visszaélést.

Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerületi igazgató szerint azért utasították el most az igazgató pályázatát, mert súlyos szakmai és etikai kifogások merültek fel.

Bárányos érdekében egyébként a szülők, a tanárok és a volt diákok petíciót is indítottak, amelyben hosszan sorolják az igazgató érdemeit. Bárányos egy négyéves alcsútdobozi kitérő kivételével már 35 éve dolgozik az intézményben, ebből 23 éve igazgatóként.