Négy gyerek megsérült Erdélyben, amikor leszakadt egy drótkötélpálya

külföld
július 09., 14:09

Négy gyerek megsérült kedden egy dél-erdélyi vidámparkban, miután elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele, közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Az eset Hunyad megyében, Hátszeg közelében történt, Malomvíz (Rau de Mori) község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában. Az ISU közlése szerint a 7 és 11 év közötti gyermekek - két fiú és két lány - 2-2 és fél méter magasból zuhantak le, miután elszakadt az átcsúszópálya (zipline) egyik drótkötele.

Egy 7 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak a vajdahunyadi kórházba, a másik társát mentőautóval vitték ugyanoda, míg két gyereket a dévai sürgősségi kórházba vittek, közölte az ISU. A Hunyad megyei mentőszolgálat közlése szerint a zuhanás után a gyerekek eszméletüknél voltak, de többszörösen megsérültek.

A dél-erdélyi Hátszegi-medencében számos dinoszauruszleletet tártak fel, a térségben több vidámpark is van, mely az őslények egykori jelenlétére épít. A hátszegi rendőrség közölte: gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást az ügyben. (MTI)

Kiemelt videóink