Anglia egy utolsó percben lőtt góllal jutott a döntőbe

  • Kedden este a foci-Eb első elődöntőjében a spanyolok 2-1-re megverték a franciákat. Az angolok szintén 2-1-re győzték le a Hollandokat.
  • Vasárnap 21 órakor a spanyolok és az angolok játszanak a trófeáért.
  • Először a hollandok szereztek vezetést, majd egy döntetlennel záruló félidő után a mérkőzés utolsó percei kellettek az angoloknak a győzelemhez.
  • Az angolok ezen az Eb-n még egyszer sem mutattak olyan látványos és izgalmas játékot, mint a hollandok elleni első félidőben.
Elődöntők
Hollandia
1
-
2
Anglia
Vége
Xavi Simons 7'
Ollie Watkins 90+1'
Harry Kane 18'
Xavi Simons 90+1'
Virgil van Dijk 87'
Denzel Dumfries 17'
Kieran Trippier 90+4'
Bukayo Saka 86'
Jude Bellingham 72'
25 poszt
Időrend
július 10., 23:10

Boldog angolokkal búcsúzunk

Vasárnap 21 órától Spanyolország-Anglia döntővel zárul a 2024-es foci-Eb.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP
photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
július 10., 23:06

Visszaestek az angolok a második félidőben, de ez is elég volt

Az angolok statisztikája jelentősen romlott a második félidőben. Vagy a hollandok javultak fel ennyire. A labdabirtoklási arány például már sokkal kiegyenlítettebb volt, 56-44 százalék volt az angolok javára. Ám míg az első félidőben az angoloknak 8 kapura lövésük is volt, addig a második félidőben már csak egy. Ellenben a hollandok mindkét játékrészben egyaránt háromszor lőttek kapura.

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatod.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP
július 10., 22:58

Vége: Anglia a döntőben

Hollandia ötödször esik ki labdarúgó Európa-bajnokság döntője előtt. Anglia pedig egymás után másodjára jut döntőbe. Legutóbb, 2021-ben az olaszokkal játszottak, ahol kikaptak. Most a spanyolok ellen próbálhatják megszerezni a bajnoki címet.

photo_camera Fotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance via AFP
július 10., 22:50

2-1-re vezet Anglia

Watkins átveszi a labdát, fordult és jobbról belőtte a hosszú sarokba. 2-1 az angoloknak a 90. percben. A második félidő végére magára talált az angol válogatott.

július 10., 22:49

Két lehetősége is volt az angoloknak

A második félidő legnagyobb angol helyzetét hozta össze Shaw, amikor középre beadta a labdát. Watkins erről azonban lekésett, Palmer pedig méterekkel elvétette a kaput.

július 10., 22:46

Odateszik magukat az angol szurkolók

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
photo_camera Fotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance via AFP
photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP
július 10., 22:41

És mégis az angolok szereznek gólt

Bár a hollandoknak voltak helyzetei, Walker beadását Saka rúgta a bal alsó sarokba. Walker azonban lesen volt, így nincs gól.

Ezután Kane-t és Fodent lecseréli Gareth Southgate, helyükre Watkins és Palmer érkezik.

július 10., 22:38

Több dolga van az angol kapusnak

Anglia a második félidőben még nem próbálkozott kapura lövéssel, ellenben a 78. percben Xavi Simons pattanó labdáját ismét Pickofordnak kellett megfognia. A második félidőre egyértelműen a hollandok jöttek ki nagyobb elánnal.

július 10., 22:28

Leült a meccs

Ahhoz képest, hogy milyen látványos és izgalmas játék volt az első félidőben, a második félidő nagyon más képet mutat az első negyedórában. A 65. percig igazán helyzete sem volt egyik csapatnak sem. Ekkor a hollandok előtt volt lehetőség a gólszerzésre, Van Dijk térddel irányította kapura a labdát, amit Pickford védett.

július 10., 22:22

Mindkét csapat cserélt a szünetben

A szünetben a hollandok csatárt cseréltek, Malen helyett Weghorst jött a pályára. Az angolok védő poszton frissítettek Trippier helyett Shaw állt be.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP
július 10., 22:16

Rég láttunk ilyet

Nagyon rég volt utoljára ennyire korai gól Eb elődöntőn, mint most. Ennél gyorsabban az 1996-os elődöntőn született gól az Anglia-Németország meccsen. Akkor Alan Shearer a 3. percben talált kapuba.

link Forrás
július 10., 21:57

Egy hajszálon múlt az angolok vezető gólja

A 26. percben Foden lövését a gólvonalról rúgta ki egy holland játékos. Az UEFA hivatalos fotóján jól látszik, hogy nem volt gól, és az is, hogy nem sokon múlt az angol vezetés.

link Forrás
július 10., 21:54

Fölényben játszanak az angolok, de sokkal hatékonyabban passzolnak a hollandok

Kifejezetten élvezetes és látványos meccset játszanak az angolok, és bár 1-1-es döntetlennel mentek szünetre a játékosok, a pályán masszív az angolok fölénye. Így néz ki a statisztika:

  • labdabirtoklási arány 65-35 százalék az angolok javára,
  • 8 kapura lövésük volt az angoloknak, a hollandoknak 2,
  • az angolok 342 passzából 301 volt sikeres (88 százalék), a hollandok 195 passzából pedig 182 volt sikeres (93 százalék).
photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP
július 10., 21:33

Két hatalmas kapufát lőttek egymás után a csapatok

A meccs 29. percében a hollandok lőtték az első szögletet. Xavi Simons beadását, Dumfries fejelte kapufára.

Három perccel később Foden lőtt egy hatalmas kapufát, ami szintén nem a kapuson múlt. Az angolok játékát látva a kommentátor joggal teszi fel a kérdést: mit csinált öt meccsen keresztül Anglia?

július 10., 21:24

Ezt megúszták a hollandok

Az angolok az egyenlítő góljuk után elkezdtek focizni, és majdnem sikerült is nekik megfordítani a meccset, Foden lövését ugyanis a gólvonalon állította meg egy holland játékos.