Anglia egy utolsó percben lőtt góllal jutott a döntőbe

  • Kedden este a foci-Eb első elődöntőjében a spanyolok 2-1-re megverték a franciákat. Az angolok szintén 2-1-re győzték le a Hollandokat.
  • Vasárnap 21 órakor a spanyolok és az angolok játszanak a trófeáért.
  • Először a hollandok szereztek vezetést, majd egy döntetlennel záruló félidő után a mérkőzés utolsó percei kellettek az angoloknak a győzelemhez.
  • Az angolok ezen az Eb-n még egyszer sem mutattak olyan látványos és izgalmas játékot, mint a hollandok elleni első félidőben.
Elődöntők
Hollandia
1
-
2
Anglia
Vége
Xavi Simons 7'
Ollie Watkins 90+1'
Harry Kane 18'
Xavi Simons 90+1'
Virgil van Dijk 87'
Denzel Dumfries 17'
Kieran Trippier 90+4'
Bukayo Saka 86'
Jude Bellingham 72'
25 poszt
Időrend
július 10., 23:10

Boldog angolokkal búcsúzunk

Vasárnap 21 órától Spanyolország-Anglia döntővel zárul a 2024-es foci-Eb.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP
photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
július 10., 23:06

Visszaestek az angolok a második félidőben, de ez is elég volt

Az angolok statisztikája jelentősen romlott a második félidőben. Vagy a hollandok javultak fel ennyire. A labdabirtoklási arány például már sokkal kiegyenlítettebb volt, 56-44 százalék volt az angolok javára. Ám míg az első félidőben az angoloknak 8 kapura lövésük is volt, addig a második félidőben már csak egy. Ellenben a hollandok mindkét játékrészben egyaránt háromszor lőttek kapura.

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatod.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP
július 10., 22:58

Vége: Anglia a döntőben

Hollandia ötödször esik ki labdarúgó Európa-bajnokság döntője előtt. Anglia pedig egymás után másodjára jut döntőbe. Legutóbb, 2021-ben az olaszokkal játszottak, ahol kikaptak. Most a spanyolok ellen próbálhatják megszerezni a bajnoki címet.

photo_camera Fotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance via AFP
július 10., 22:50

2-1-re vezet Anglia

Watkins átveszi a labdát, fordult és jobbról belőtte a hosszú sarokba. 2-1 az angoloknak a 90. percben. A második félidő végére magára talált az angol válogatott.

július 10., 22:49

Két lehetősége is volt az angoloknak

A második félidő legnagyobb angol helyzetét hozta össze Shaw, amikor középre beadta a labdát. Watkins erről azonban lekésett, Palmer pedig méterekkel elvétette a kaput.

július 10., 22:46

Odateszik magukat az angol szurkolók

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP
photo_camera Fotó: FRISO GENTSCH/dpa Picture-Alliance via AFP
photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP
július 10., 22:41

És mégis az angolok szereznek gólt

Bár a hollandoknak voltak helyzetei, Walker beadását Saka rúgta a bal alsó sarokba. Walker azonban lesen volt, így nincs gól.

Ezután Kane-t és Fodent lecseréli Gareth Southgate, helyükre Watkins és Palmer érkezik.

július 10., 22:38

Több dolga van az angol kapusnak

Anglia a második félidőben még nem próbálkozott kapura lövéssel, ellenben a 78. percben Xavi Simons pattanó labdáját ismét Pickofordnak kellett megfognia. A második félidőre egyértelműen a hollandok jöttek ki nagyobb elánnal.

július 10., 22:28

Leült a meccs

Ahhoz képest, hogy milyen látványos és izgalmas játék volt az első félidőben, a második félidő nagyon más képet mutat az első negyedórában. A 65. percig igazán helyzete sem volt egyik csapatnak sem. Ekkor a hollandok előtt volt lehetőség a gólszerzésre, Van Dijk térddel irányította kapura a labdát, amit Pickford védett.

július 10., 22:22

Mindkét csapat cserélt a szünetben

A szünetben a hollandok csatárt cseréltek, Malen helyett Weghorst jött a pályára. Az angolok védő poszton frissítettek Trippier helyett Shaw állt be.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP
július 10., 22:16

Rég láttunk ilyet

Nagyon rég volt utoljára ennyire korai gól Eb elődöntőn, mint most. Ennél gyorsabban az 1996-os elődöntőn született gól az Anglia-Németország meccsen. Akkor Alan Shearer a 3. percben talált kapuba.

link Forrás