Comingoutolt a kameruni elnök lánya, hogy segítse a börtönbüntetéssel fenyegetett meleg honfitársait

külföld
július 10., 19:13

Nyilvánosan vállalta fel leszbikusságát Brenda Biya, a kameruni elnök 27 éves lány. Brenda azt mondta, hogy azért lépte meg a coming outot, mert el szeretné érni a homoszexualitást büntető kameruni törvények megváltoztatását. Az afrikai országban 5 évig tartó szabadságvesztést is kaphatnak a melegek.

Az Egyesült Államok és Svájc között ingázó lány azt mondta, hogy családtagjai is Instagram-bejegyzéséből tudták meg, hogy leszbikus. Nem beszélt nekik erről korábban. Apja, a Kamerunt 1982 óta irányító Paul Biya egyelőre nem kommentálta a coming outot.

Paul Biya elnök és neje, Chantal Biya fogadják a bidoungoló kameruni focisták köszöntését 2017-ben. AFP PHOTO / AFPTV / STF
photo_camera Paul Biya elnök és neje, Chantal Biya fogadják a bidoungoló kameruni focisták köszöntését 2017-ben. AFP PHOTO / AFPTV / STF Fotó: STF

Brenda bízik benne, hogy lépése után módosíthatják a homoszexualitást kriminalizáló törvényt, ami már apja hatalomra jutása előtt is érvényben volt. Nem számít a jogszabály azonnali eltörlésére, de nagyon örülne, ha első lépésként a börtönnel való büntethetőséget kiszednék belőle. (via CNN)

Kiemelt videóink