Már George Clooney is visszaléptetné Bident

külföld
július 10., 19:54

George Clooney felszólította Joe Bident, hogy adja át valaki másnak az elnökjelöltséget, mert ez így reménytelen. Clooney a Demokrata Párt adományozója, nemrég személyesen is részt vett az amerikai elnökkel egy gyűjtésen.

Ez finoman szólva nem győzte meg a színészt Biden alkalmasságáról.

„Lesújtó kimondani, de az a Joe Biden, akivel három hete az adománygyűjtésen részt vettem, nem a 2010-es Joe Biden volt. Még csak nem is a 2020-as Joe Biden volt. Ugyanaz az ember volt, akit mindannyian láttunk a vitán”

– írta Clooney a New York Timesban megjelent véleménycikkében, amiben arra kéri Joe Bident, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

George Clooney
photo_camera Fotó: Tolga Akmen/AFP

Bidennek ezen a héten a washingtoni NATO-csúcs házigazdájaként kellene meggyőzőnek tűnnie, de azok a párttársai is, akik azt mondják, hogy ezalatt kicsit jegeljék a kritikusai a támadásokat, csak ezek elhalasztását javasolják, nem a Trumppal folytatott vita pocsék teljesítménye után eszkalálódó kétségek teljes elfojtását.

Nancy Pelosi, a még mindig befolyásos volt képviselőházi elnök arról beszélt, várják meg, hogy Biden hogy dönt a mostani csúcs után a jövő héten – figyelmen kívül hagyva, hogy az elnök már többször bejelentette, hogy mindenképpen végig akarja vinni a jelöltséget.

Közben a demokrata kongresszusi képviselők és szenátorok is zárt ülést tartottak, és sajtóinformációk szerint elég borús volt mindkét esetben a hangulat, a képviselők pedig megosztottak abban, hogy Bidennek maradnia vagy sürgősen lelépnie kellene-e. Idáig hat kongresszusi képviselő szólította fel nyilvánosan Bident a visszalépésre, a szenátorok közül pedig elsőként Michael Bennett beszélt nyilvánosan is arról, hogy így a biztos vereség felé haladnak:

„Úgy gondolom, Donald Trump jó úton halad a választási győzelem felé, és valószínűleg nagy fölénnyel fog nyerni”

mondta.

Kiemelt videóink