RTL: Eladta a Villányi úti pártházat az MSZP

POLITIKA
július 12., 09:19

Megvált utolsó nagy értékű ingatlanjától is a Magyar Szocialista Párt – értesült az rtl.hu.

Úgy tudják: a több mint 6800 négyzetméteres telken elhelyezkedő Villányi úti pártházat többkörös pályázat útján értékesítette az MSZP-hez köthető tulajdonos, a Szociális Demokráciáért Alapítvány. A vevő a Concorde Csoport tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt Recorde Forestay Residence Ingatlanalap, amely nemzetközi diákszállót és irodákat alakít ki az épületben. A márciusi tranzakció vételárát üzleti titokra hivatkozva nem árulták el.

photo_camera Régi szép idők: 2019. december 14-én Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban.
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A földhivatali papírok szerint az ingatlant a tranzakciót megelőzően jelentős összegű jelzálog terhelte: 2020-ban 400 millió forintot, 2022-ben 250 millió forintot, 2023-ban pedig 200 millió forintot jegyeztetett be a Leisztinger Tamáshoz köthető Kreditor Zrt - írja az RTL.

Kutas Gábor, a Recorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója a lap megkeresésére közölte: szakmai befektetőként vásárolták meg az épületet, amelyben 144 férőhelyes és 72 szobás diákszállót, valamint irodákat alakítanak ki.

Az MSZP-nek 1990-ben még mintegy 365 ingatlanja volt, ezek kiárusítása több körben, kisebb-nagyobb volumennel zajlott. A legnagyobb port talán a Köztársaság téri székház 2007-es eladása verte: akkor a Fidesz még az Állami Számvevőszéket is ráuszította az MSZP-re, mondván, az ingatlan kiárusítása többszáz millió forintos kárt okozott a kincstárnak. Az akkori sajtóhírek szerint a székházat 1,6 milliárd forintért adta el az MSZP és Puch László a Parkview Hotel Kft.-nek, a vételárból hivatalosan 950 millió forintot kaptak a szocialisták, 675 milliót pedig Puch tett zsebre.

A Jókai utcai székházat 2015-ben adták el, a vételár akkor is üzleti titok volt, a Népszabadság viszont úgy tudta, 800 milliót fizetett érte a Geoholding és a Móra Könyvkiadó.

Legutóbb az MSZP ingatlanértékesítési témában a Thököly úti volt MSZP-székház kapcsán került be a hírekbe, akkor Tóth Csaba ellen indult nyomozás hűtlen kezelés gyanúja miatt, miután potom pénzekért, 128 millió forintért szerezte meg a 9, egyenként nagyjából 100 négyzetméteres lakásból álló ingatlant. Tóth még a Hadházy által nyilvánosságra hozott hír előtt a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott az ügyletről, hogy bár keresett rajta, „de igazából szar üzlet volt.”

Kiemelt videóink