Gyurcsány Ferenc megkérdezte, szeretnénk-e Béla barátja lenni

belföld
július 13., 08:00

Szurkoltunk, ugye, a megyei szavalóversenyen az iskolánk indulójának? Ugye, hogy naná! Még akkor is, ha úgy egyébként nem kedveltük a lányt, és az „talán valóban fura is volt egy kicsit”. De mégis, a mi kutyánk lánya volt, nemdebár csakugyan!?

Látszólag távolról indítja szombat reggeli eszmefuttatását Gyurcsány Ferenc, de hamarosan nevesíti, ki a furán viselkedő diáklány. Igen, Orbán Viktor. „Aki egy kicsikét mi voltunk, mert minket képviselt, az iskolánkat.” És ha besült, az pokoli kínos volt. Ahogy pokoli kínos nekünk Orbán is, mert a „kudarca a mi kudarcunk. Szégyene akkor is a mi szégyenünk, ha nekünk, úgy konkrétan, semmi közünk hozzá”.

No de hol kudarc az, amit Orbán csinál, okvetetlenkedhetnénk. De mielőtt ezt megtehetnénk, máris jön a második hasonlat, a sokak fejében elképzelt átlagszavazónak testhez állóbb. A falusi kocsmás.

„El tudják képzelni a helyzetet, amikor a falusi kocsmába nem engedik be Bélát, mert nem odavaló, mert Béla kínos ember, akinek a jelenlétében mindenki pocsékul érzi magát (...) Még rosszabb, ha Béla nem veszi észre, hogy mindenki más szerint ő egy kínos pasas, és félreértve a helyzetet, azt hiszi, hogy azért nem áll vele senki szóba, mert félnek tőle” – írja, és ha valaki nem értené meg: nemcsak az egykori fura versmondó lány, de Béla is Orbán Viktor:

„A mi Viktorunk olyan, mint Béla. Nem veszi észre, hogy nem Európa erős embere, hanem a legkínosabb fickó a földrészen.”

Szerintem a 84 fős Patrióta-frakció nem sikertörténet, „verheti a mellét Orbán, hogy elfoglalta Európát, ma a 720 fős parlamentben ez a csoport összesen 84 főt számlál. És igen, senki nem áll velük szóba”, és Orbán, Európa soros (!) elnöke beszédet is csak akkor mondhatna az EP-ben, amikor már kábé senki sincs ott.

Az egészségügyi kordont és a „szégyenember” kifejezést is emlegető posztot itt tudod elolvasni:

link Forrás


Kiemelt videóink