Vízibicikliző férfi fulladt a Balatonba

baleset
július 14., 10:22

Megfulladt egy külföldi férfi a siófoki strand előtti mély vízben, közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A beszámoló szerint négy külföldi fiatal vízibiciklizett ki, mikor egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közeli vitorlásról látták az esetet, azonnal telefonos segítséget kértek. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt, miközben a vízimentők Rupert sürgősségi hajója is nagy sebességgel a helyszínre sietett.


„Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben,”

olvasható a vízimentők közleményében. Az újraélesztés közben a siófoki kikötőhöz hajóztak, ahová időközben megérkezett az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsija is. Hiába érkezett a gyors segítség, a férfi életét már nem tudták megmenteni.

Kiemelt videóink