Az FBI még vizsgálja, hogy miért lőtt a Trump elleni merénylő

külföld
július 15., 04:16

„Mindannyiunknak hátrébb kell lépni egyet, emlékeztetnünk kell magunkat, hogy mindannyian egymás szomszédai vagyunk,” mondta Joe Biden vasárnap este a Fehér Ház Ovális Irodájából intézett tévébeszédében. Hozzátette:

„Nem engedhetjük, hogy az erőszak normalizálódjon. A politikai közbeszéd nagyon elmérgesedett, le kell nyugodnunk.”

Az elnök emlékeztetett: az Egyesült Államokban a nézeteltéréseinket az urnáknál, szavazatokkal oldjuk meg, nem pedig golyókkal. Minden amerikait arra kért, hogy kötelezze el magát újra amellett az elv mellett, hogy

az erőszak sohasem lehet válasz.

Joe Biden optimista a gázai témában
photo_camera Fotó: ERIN SCHAFF/AFP

Az FBI szerint a Trump ellen merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nem találják nyomát annak, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna. Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója hangsúlyozta, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban van, fő céljuk, hogy feltárják a húszéves támadó indítékát. Megerősítették, hogy az apja által legálisan vásárolt AR-15-ös gépkarabélyt használta, és az autójában gyanús szerkezetet találtak, amelyet laboratóriumban fognak megvizsgálni. Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terrorizmus címén vizsgálatot folytatnak. Az FBI nagy erőket összpontosít arra, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti.

Kiemelt videóink