Még a Coca-Cola is elismerte: tök más a magyarországi és a külföldi Fanta

érdekes adat
július 15., 08:29

Elismerte a Coca-Cola: más a Magyarországon kapható Fanta a többi európai országban megvásárolhatóhoz képest, írja a Pénzcentrum. A lap egyik olvasója hívta fel a figyelmet, hogy az Olaszországban megvett Fanta nem is hasonlít a magyar boltokban árult italhoz, sem kinézetben, sem ízében. Míg a magyar sárgább, és mű ízű, addig az olasz kevésbé gejl, és érezni, hogy találkozott már naranccsal. A Coca-Cola elismerte, különbözik a két termék:

„A Fanta Narancsot Európa-szerte gyártjuk, és a különböző országokban eltérő lehet a gyümölcslétartalma. Az egyes országokban a gyümölcstartalom többnyire hasonló a helyben kapható hasonló termékekéhez, valamint összhangban van az érvényes helyi szabályozásokkal.”

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Az összetételük alapján kijelenthető:

az olaszban dupla annyi narancslé van, mint a magyar Fantában.

A magyarországi termék összetétele: víz, fruktóz-glükózszirup, narancslé sűrítményből (5%), szén-dioxid, étkezési sav: citromsav, természetes narancs aroma egyéb természetes aromákkal, antioxidáns: aszkorbinsav, színezék: karotinok, stabilizátor: guargumi.

Ehhez képest az olasz összetétele: víz, narancslé sűrítményből (12%), cukor, szén-dioxid, savanyító: citromsav, természetes citrusfélék aromája, stabilizátor: akácgumi, antioxidáns: aszkorbinsav.

Kiemelt videóink