A rendőrség mesterlövészei állomásoztak az épületben, miközben annak tetejéről Thomas Crooks rálőtt Trumpra

bűnügy
július 16., 09:46

Több amerikai lap megerősített értesülései szerint éppen a helyi rendőrség mesterlövész-alakulata állomásozott abban az épületben, aminek a tetejéről egy Thomas Crooks nevű húszéves férfi rálőtt a választási gyűlésén éppen felszólaló Donald Trump exelnökre.

Crooks összesen 8 lövést tudott leadni, mielőtt megölték, a Trumpnak szánt lövedékei egy embert megöltek, kettőt súlyosan megsebeztek.

Az AGR International Inc nevű cég gyárépülete légvonalban mindössze jó 100 méterre állt a színpadtól, amin állva Trump beszédet mondott a pennsylvaniai Butler külterületén.

A rendőrök sajtóértesülések szerint figyelőpontként használták az épületet, ahonnan a politikusra potenciálisan veszélyes mesterlövészeket és más merénylőket próbáltak kiszúrni. Csakhogy odabentről, Thomas Crooksnak pedig fölöttük hasalt a gyár tetején. Az épület egyébként éppen kívül esett a titkosszolgálat által megszabott biztonsági zónán.

Közben folyik a nyomozás a merénylet okainak kiderítésére. Az FBI hétfőn feltörte a húszéves Crooks telefonját. Hiába nézték át azonban a szöveges üzeneteit, fotóit és az egyéb, a készüléken talált dokumentumokat, a New York Times szerint eddig nem találtak semmi olyasmit, ami magyarázatot adna a tettére. Crooks csendes fickó volt, környezete nem tudott semmilyen irányú politikai vonzalmairól vagy indulatairól.

Crooks regisztrált republikánus szavazó volt ugyan, de az ismerősei szerint ritkán nyilvánult meg politikai kérdésekben, amikor mégis, akkor sem volt markáns álláspontja. Az autójában és otthonában talált robbanóeszközöket ő készítette, azokban igen potens robbanóanyagot találtak, de csak kis mennyiségben.

Írásos üzenetet vagy hasonlót sem hagyott maga után. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy ne egyedül cselekedett volna, de az FBI nem zárja ki, hogy lehettek társai.

Már több mint 100 tanút hallgattak ki, így kiderült, hogy igazak lehettek azok a legelső hírek, miszerint volt, aki a lövések előtt kiszúrta a tetőn kucorgó férfit. Videó is előkerült arról, hogy nézelődők percekkel a merénylet előtt kiszúrják a férfit, többen hangosan kiabálnak, hogy „valaki van a tetőn”.

Kiemelt videóink