Büntetőfékezett, majd fejszenyéllel ütött egy rendőrautót, végül 90 km/órával beleszállt egy rendőrségi kisbuszba

bűnügy
július 16., 15:01

Szombaton a Pest megyei járőrök ellenőrizni akartak egy mellettük elhaladó autót, és a nyilvántartásból gyorsan kiderült, hogy nem is lehetne az úton, mert ideiglenesen kivonták a forgalomból, nincs műszakija, és még kötelező gépjármű-biztosítása sem.

A rendőrök „megkülönböztető fény,- és hangjelzést alkalmazva” megpróbálták megállítani, de a sofőr begyorsított, és megpróbált elmenekülni. A rendőrségi közlemény szerint „indokolatlanul többször, hirtelen fékezett”, azaz büntetőfékezett, amivel a rendőrök életét, testi épségét veszélyeztette, és a forgalomban részt vevő más járműveket is erőteljes fékezésre és irányváltásra kényszerítette – írják.

A férfi végül egy földútról a szántóföldre kanyarodott, majd hirtelen megállt, és egy fejszenyéllel „ölési szándékát hangoztatva” nekiesett a rendőrautónak, aminek több ablaka betört, a rendőrök pedig könnyebben megsérültek.

A férfi ezután tovább hadonászva visszaült a kocsiba, majd a rendőrök figyelmeztető lövése ellenére elmenekült a főút felé. Egy másik egység is szirénázva üldözte, de akkor sem állt meg, amikor egy rendőrségi mikrobuszból „karjelzéssel” próbálták megállítani, hanem közel 90 km/órával direkt úgy beleütközött a kisbuszba, hogy a rendőröknek félre kellett ugraniuk.

Rendőrautó zárja le az utat a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én.
photo_camera Rendőrautó zárja le az utat a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én. Illusztráció: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés és rongálás miatt nyomoz, a férfi – aki előzetesbe kerülhet – nem tett vallomást. (HVG)

Kiemelt videóink