Szalai Ádám milliós sérelemdíjat fizetett a fiatalnak, akit megrúgott a Bazilikánál

bűnügy
július 16., 15:18

Megszüntették az eljárást a magyar futballválogatott volt csapatkapitánya ellen, miután megállapodott azzal a fiatal férfival, akit másfél éve megvert a budapesti Bazilikánál – írja a 24, ami szerint Szalai Ádám néhány millió forintos sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Az ügyészség a tevékeny megbánásra tekintettel megszüntette a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben, egyben kötelezte őt az igazságügyi orvosszakértő bevonásával kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A határozattal szemben Szalai jogorvoslattal élhet.

A győztes magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik a varsói Nemzeti Stadionban Lengyelország ellen játszott vb-selejtező után 2021. november 15-én, elöl Szalai Ádám.
photo_camera A győztes magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik a varsói Nemzeti Stadionban Lengyelország ellen játszott vb-selejtező után 2021. november 15-én, elöl Szalai Ádám. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Szalai 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, és megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk, nem tudván, hogy Szalai Ádám testvérét kérték meg. A férfi visszautasította a srác kérését, aki erre visszakérdezett, hogy:

„Miért nem, te faszfej?!”

A hangoskodásra odament Szalai Ádám, és az áldozat elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai azt állította, az öccsével volt egy találkozón, és amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi az öccsét, azt hitte, meg akarják verni, ezért egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt viszont tagadta, hogy akkor is belerúgott volna, amikor már a földön fekvő férfiba bele is rúgott volna.

Előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség tavaly júniusban súlyosította a minősítést súlyos testi sértés kísérletére. Szalai előbb jogos védelemre hivatkozott, de később beismerte a bűnösségét, azt állítva, hogy megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket.

Kiemelt videóink