Magyar Narancs: Ókovács rendszeresen az Opera „királyi felhajtóján” parkol a hatvanmilliós luxusautóval, amit amúgy nem is neki kéne használnia

KULTÚRA
július 17., 17:20

Két képet közöl a Magyar Narancs egy – számításaik szerint – hatvanmillió forintot érő BMW X5-ös luxusautóról, ami az Operaház Dalszínház utcai oldalán parkol az ún. királyi felhajtón. Ezt az autót a lap szerint Ókovács Szilveszter, az igazgató használja, és ráadásul ingyen. A kocsi ugyanis egyike annak, amelyet a BMW bocsátot az Operaház rendelkezésére. A cikk szerint kilenc éve kapnak felsőkategóriás autókat a gyártótól. A szakszervezet vezetője szerint az eredeti megállapodás értelmében azért, mert a bajor márka így akarja demonstrálni „töretlen, cselekvő elkötelezettségét az Operaház művészei irányába”. Csakhogy az autókat nem a művészek, hanem az Operaház vezetői használják.

Ókovács Szilveszter
photo_camera Ókovács Szilveszter Fotó: Németh Dániel/444

Bárány Balázs, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke ezt amúgy jelezte is a BMW felé, akik azt válaszolták, hogy az autók használtára megfelelő operaházi munkatársak kiválasztását az Opera vezetőire bízták.

A lap úgy tudja, ezen felül az autók takarítására is szerződött az Opera egy külső vállalkozással, akik havonta több százezer forintért végzik el ezt a tevékenységet. Ókovácsék nem válaszoltak a Magyar Narancs kérdéseire.

Kiemelt videóink