Rejtélyes, krimibe illő halálesetek történtek a bangkoki Grand Hyatt szállodában

külföld
július 17., 06:40
photo_camera Fotó: ANUSAK LAOWILAS/NurPhoto via AFP

Hat embert találtak holtan az ötcsillagos Grand Hyatt Erawan Bangkok hotel egyik lakosztályában. A helyi média először azt állította, hogy lövöldözés történt, de ezeket a híreket a rendőrség később cáfolta, és azt mondta, nincs bizonyíték lövöldözésre. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy az áldozatok – három férfi és három nő – mérgezés miatt haltak-e meg.

Mind vietnámi állampolgárok voltak, néhányuk kettős amerikai állampolgársággal is rendelkezett. A hatóságok közlése szerint már 24 órája halottak voltak, amikor rájuk találtak, és azt is hozzátették, hogy „gyilkosság, nem pedig öngyilkosság” történt.

photo_camera Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

Úgy tudni, hogy a lakosztályt eredetileg hét fő számára foglalták le, de végül csak öten jelentkeztek be, egy személyt pedig nem találnak, illetve hogy a lakosztályban talált áldozatok közül az egyik nem egyezett a hotel nyilvántartásában szereplő személyek egyikével sem.

Cián nyomait találták meg a teás csészékben
photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A nyomozók eddigi közlése szerint a lakosztályba rendelt italokban gyanús anyagokat találtak, és kimutatták azokban az áldozatok DNS-ét. Az áldozatok a rendelt ételhez nem nyúltak. A holttesteket a lakosztály nappalijában és a hálószobában találták meg, a fürdőszobában teát, energiaitalokat és mézet találtak.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A nyomozók szerint nincs nyoma verekedésnek vagy rablásnak, az egyik holttesten talált egyetlen sebet is valószínűleg az „összeesés” okozta. Azt is megosztották a nyilvánossággal, hogy úgy tűnik, az áldozatok közül ketten megpróbáltak eljutni a lakosztály belülről zárt ajtajához, de ez „nem sikerült időben”. (BBC)

Kiemelt videóink