Von der Leyen nekiment Orbánnak az EP előtt mondott beszédében

POLITIKA
július 18., 11:40

Csütörtökön dől el, hogy az Európai Parlamentben megválasztják-e Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökének. A szavazás előtt von der Leyen tartott egy beszédet, aminek egy pontján keményen beleállt Orbán Viktorba, írja a 24.hu.

photo_camera Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

„Két hete egy európai miniszterelnök Moszkvába utazott. Ez nem volt más, mint egy megbékítési misszió” – mondta, a lap szerint megbékítésre azt az appeasement szót használva, amelyet a náci Németország háború előtti megbékítésére szokás használni. Orbán nevét a politikus nem mondta ki, de a teremben ült Magyarország egyik uniós nagykövete, Ódor Bálint is, a mondat közben a kamera őt mutatta.

A 24.hu szerint nem Von der Leyen volt az egyetlen, aki Orbánról beszélt. Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője Marine Le Penhez és Jean-Luc Melenchonhoz hasonlította a magyar miniszterelnököt, mint akik meg akarják osztani az Európai Uniót. A Renew-t vezető Valerie Hayer pedig arra kérte Von der Leyent, indítsa el az eljárást, amely megfoszthatja Magyarországot a szavazati jogától a tanácsban.

Kiemelt videóink