Saját titkárnőjének és egy fideszes képviselőjelöltnek szavaztatott meg önkormányzati lakást az alpolgármester a Belvárosban

belföld
július 20., 11:25

Két önkormányzati lakás piaci ár alatti bérbeadását szavazta meg az V. kerületi önkormányzat fideszes többségű illetékes bizottsága. Az egyik lakást az előterjesztő alpolgármester titkárnője, a másikat a júniusi választáson a kerületben induló fideszes képviselőjelölt kapta meg - írja a Telex.

A lap birtokába jutott dokumentok szerint mindkét esetben Balla Valéria alpolgármester volt az előterjesztő. A döntéseket az önkormányzat sem cáfolta. Nem nyílt pályázaton, hanem „egyedi méltányosság alapján” döntöttek. Az esetleges összeférhetetlenségre vonatkozó kérdésre azt válaszolták, hogy „a döntéseknél nem szokták nézni a bérlők politikai hovatartozását”.

A Telex tudomása szerint az ilyen bérbeadásoknál az V. kerületi önkormányzat négyzetméterenként 1000 forintot szokott meghatározni havi lakbérként, ami a töredéke annak, amennyiért valóban piaci alapon kiadó lakást lehet találni a környéken.

Kiemelt videóink