„A gyermek vadásznap nem gyilkosképző” - reagált a negatív kommentekre a Vadászkamara

életmód
július 21., 18:42

„A gyermek vadásznap nem gyilkosképző” – írta közleményében az Országos Magyar Vadászkamara, miután nagyon sok támadás érte a Polgáron megtartott gyermek vadásznapot.

A rendezvényen a gyerekek a többi között lőhettek légpuskával, íjjal pedig egy róka illetve egy vaddisznó képét találhatták el. A helyszínen volt egy elejtett őz is, ami előtt a készült egy csoportkép a kisgyerekekkel együtt.

link Forrás

A kamara „őszinte értetlenséggel szembesült” a negatív kommentekkel. Azt írták, sokféle program volt, a légpuskalövészet és íjászat csak kettő volt közülük, de ezek amúgy is bármely falunap vagy búcsú elmaradhatatlan elemei.

A „terítéken elhelyezett,” elejtett őzekkel kapcsolatban a vadászat kultúrájáról, etikájáról beszéltek a gyerekeknek, és hogy miért több ez, mint az állatok megölése, de hallhattak arról is, miért van szükség egyes fajok védelmére és vadászati igényére.

Visszautasították azokat a kommenteket, hogy „hobbi ölésre neveltek”, „a gyerekeket gyilkolni tanítani vitték”, illetve azt a „különösen ízléstelen” megjegyzést is, ami Hitlerjugendhez hasonlította a résztvevőket.

A programsorozatokat ők ifjúságnevelési, szemléletformáló céllal tartják, de nem az a cél, hogy bárkiből vadász legyen, hanem az, hogy a gyerekek a szakemberektől „objektíven tájékozódhassanak a természetről, az állat- és növényvilágról, az ökológia működéséről és az ember felelős szerepéről a fenntartó természetkezelésben.”

Címlapi kép forrása: az eseményről készült videó

Kiemelt videóink