18 év börtönt kapott a 76 éves spanyol férfi, aki levélbombákat küldött a spanyol miniszterelnöknek és az ukrán nagykövetségre

külföld
július 23., 21:46

A 76 éves Pompeyo Gonzalez Pascualt 18 év börtönbüntetésre ítélte egy spanyol bíróság, mert 2022-ben levélbombákat küldött a spanyol miniszterelnöknek, valamint az Egyesült Államok és Ukrajna nagykövetségére. A férfit, aki ellenezte, hogy a Nyugat támogatja Ukrajna, terrorizmus és robbanóanyag-gyártás vádjában találta bűnösnek a spanyol legfelsőbb büntetőbíróság – írja a The Guardian.

Az ukrán nagykövetség egyik munkatársa könnyebb sérüléseket is szenvedett, amikor kinyitotta az egyik csomagot. A bíróság szerint a férfi felfordulást akart előidézni a spanyol társadalomban, amely ezt követően nyomást gyakorolhatott volna a spanyol, az amerikai és más országok kormányaira, hogy ne támogassák Ukrajnát.

A házi készítésű levélbombáiban a robbanóanyag mennyisége annyi volt a levelekben, hogy azok súlyosabb sérülést tudjanak okozni. Egy szakértő szerint, aki megvizsgálta Gonzalez Pascual számítógépét, bizonyítékot találtak arra, hogy a férfi robbanószerkezetek készítéséről szóló, valamint az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos propagandacsatornákat keresett fel az interneten.

Kiemelt videóink