57 milliárd forintból csinált csodát Eszéken Mészáros Lőrinc

foci
július 23., 11:58

Nem túl nagy meglepetés, hogy valami hasonló zajlott a horvátországi NK Osijek focicsapatával Mészáros Lőrinc megjelenése után, mint idehaza, amikor egy klub bekerül a NER köreibe: az infrastruktúra fejlődése mellett jelentős előrelépés történt a pénzügyek terén is.

A horvát élvonal leggazdagabb, legtehetősebb, legjövedelmezőbb klubja lett a felcsúti milliárdos eszéki klubja. Tavaly év végi árfolyamon átszámítva

6,7 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el, magyarán, mindent kifizetve ennyi maradt a kasszájában. Ez pedig nemcsak több az összes csapaténál, de a négyszerese annak, amit például a tavalyi bajnok Dinamo Zagreb ért el a maga 1,7 milliárd forintjával.

A bajnoki dobogó második helyén végző Rijeka közel 385 milliós veszteséget könyvelt el, a harmadik helyre odaérő Hajduk Split óriási, 4,5 milliárdos mínusszal zárta 2023-at. (Cikkünkben minden esetben tavaly év végi euró-forint árfolyamon átváltott összegeket szerepeltetünk.)

Nemcsak a szurkolók lehetnek boldogok Eszéken
photo_camera Nemcsak a szurkolók lehetnek boldogok Eszéken Fotó: Borna Jaksic/PIXSELL/PIXSELL

Sokat köszönhetnek a szponzoroknak is – vagyis Mészáros cégeinek

Az eszékiek kiemelkedő anyagi sikere több tényező eredménye, ezek között van olyan tétel is, ami Mészáros Lőrincnek és az állami közbeszerzéseken remekül szereplő cégeinek köszönhető. Az NK Osijek főszponzora ugyanis a Mészáros és Mészáros Zrt., a V-Híd Zrt., valamint az Opus Global mint a stadion névadója. A szponzori pénzek mellett a játékosok eladásából származott a legtöbb bevétele a klubnak tavaly.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.