Jövő héten egyeztethet először Karácsony és Magyar

Budapest
július 23., 17:48

Válaszolt Karácsony Gergelynek: talán jövő héten le tudnak ülni egy informális egyeztetésre, mondta Magyar Péter a Klubrádiónak adott interjújában. Hozzátette:

„De megmondom őszintén, a tegnapi és a mai híreket látva, olyan sok kedvem nincs ehhez az egyeztetéshez...”

Magyarnak nem tetszett, hogy a főpolgármester mindenféle közgyűlési felhatalmazás nélkül „kiszórt” 200 millió forintnyi jutalmat, illetve, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos bírságot szabott ki a BKK-ra, amiért a cég törvénysértő módon bonyolított le egy 2023-as busztendert.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A fővárosi közgyűlés 33 mandátumából a június 9-i választáson 10-10-et nyert el a Tisza párt és a Fidesz, Karácsonnyal együtt 7 képviselője van a Párbeszéd-DK-MSZP csapatnak, 3-3 mandátumot szerzett Vitézy Dávid és az LMP összeállása, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Karácsony június végén az ATV-ben arról beszélt, hogy

bár nem ismeri a közgyűlésbe bejutott Tisza párti képviselőket, sem a programjukat, szeretne velük együttműködni. Úgy gondolja, hogy a program hiánya miatt nekik nagyon szabad a mandátumuk, ezért is bízik abban, hogy együtt tudnak majd működni.