Magyar Péter lett az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnöke

POLITIKA
július 23., 14:16

„Az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak” - közölte Facebook-oldalán Magyar Péter. Állítása szerint a szavazás során

„megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben.”

Bár a szavazás titkos volt, Magyar látta, hogy a fideszes Schaller Ernő ellene szavazott, a DK képviselője „nem jött be szavazni, hanem egyik párttársát küldte.”

„Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat”

- reagálta a Tisza Párt elnökének posztjára a DK-s Molnár Csaba. Hozzátette: mivel az európai parlamenti bizottságokban is érvényesülnie kell a nemi egyensúlyoknak, a Magyar által megpályázott posztra nőt kellett volna választani. Molnár szerint „Magyar Péter ennek ellenére is fenntartotta a jelölését, pedig mindenki tudta, hogy erre a tisztségre férfi már nem jelölhető.” Felmentést kértek a szabály alól, amit a szociáldemokrata frakció elutasított.

„A mi frakciónk betartja a szabályokat és nem akarta engedni, hogy egy, a szabály szerint nőnek fenntartott posztot férfi kaphasson meg. Ezért nem támogatták a szociáldemokrata képviselők Magyar Pétert. Mert a jelölése szabályt sértett,”

- írta Molnár.