Az időjárás-előrejelzés azt jelzi előre, hogy előjel nélkül csaphat le egy váratlan hidegfront a Balatonra vasárnap

időjárás
július 27., 18:20

Vasárnap kora délután jól látható előjel nélkül csaphat le egy rendkívüli hidegfront a Balatonra, helyenként viharos széllökésekkel – indikálta a jós.

Horváth Ákos tájékoztatása szerint vasárnap 14 óra körül nem várt, gyorsan mozgó, éles hidegfront érkezik a Balatonhoz. A front közeledtét csak gyengébb felhőképződés kíséri, előtte akár 35 Celsius-fokig is emelkedhet a levegő hőmérséklete, a vízé 26 fok körül alakul, ezért várhatóan tele lesz fürdőzőkkel, hajózókkal a tó – tette hozzá a jövendőmondó.

A hidegfront hatásáról a médium elmondta, a változó irányú szél gyorsan északnyugatira fordul, a legerősebb széllökések rövidesen 45-55 kilométer/óra sebességűek lesznek. Elsősorban a nyugati medencében viharos, 60-65 kilométer/óra erősségű széllökések is előfordulhatnak – jövendölte a meteorológus.

Jég borít egy padot a Balaton partján, a balatonfenyvesi szabadstrandon 2024. január 9-én. Azért ennyire hideg nem lesz.
photo_camera Jég borít egy padot a Balaton partján, a balatonfenyvesi szabadstrandon 2024. január 9-én. Azért ennyire hideg nem lesz. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Kitért arra is, hogy a meglepetésszerű fronttal számottevő csapadék nem várható, viszont gyorsan csökkenni fog a hőmérséklet. Önmagában egy ilyen hidegfront nem számít rendkívüli időjárási eseménynek, azonban egy meleg nyári hétvégén érkezik, amikor nagyon sokan lesznek a vízben. A strandolók vigyázzanak, nehogy elázzanak. (MTI)

Kiemelt videóink