Izrael válaszcsapást mért a Hezbollahra a futballpályai merénylet után

külföld
július 28., 07:19

Az izraeli hadsereg (IDF) állítása szerint válaszcsapást mértek Hezbollah libanoni célpontjaira, miután szombaton rakétatámadás ért egy futballpályát az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon, tizenkettő gyerek és fiatal vesztette életét.

A támadás helyszíne a Golán-fennsíkon
photo_camera A támadás helyszíne a Golán-fennsíkon. Fotó: SAMIR ABDALHADE/Anadolu via AFP

Izrael rögtön a Hezbollahot tette felelőssé a támadásban, de Mohamad Afif, a Hezbollah médiahivatalának vezetője tagadta, hogy „bármilyen kapcsolat lenne az észak-izraeli Madzsdal Samsz-i incidenssel”, és minden vád a részvételükről hamis. Az állították, hogy egy izraeli elfogó rakéta okozta a robbanást. Benjamin Netanjahu azonban azt ígérte, a Hezbollah súlyos árat fog fizetni a támadásért.

Vasárnap hajnalban az IDF közölte, hogy légicsapásokat mért hét Hezbollah-célpont ellen „mélyen Libanon területén”, „terrorista infrastruktúrára”. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e áldozatai a támadásnak.

Az IDF szóvivője, Daniel Hagari szerint a Hezbollah hazudik és nem vállalja a felelősséget a támadásért, holott a futballpályába becsapódott rakéta egy iráni gyártmányú Falaq-1, ami szerinte kizárólag a Hezbollah tulajdonában van. (BBC)

Kiemelt videóink