Jön a hidegfront: 38 fok helyett csak 30 lesz

időjárás
július 28., 08:06

Az idokep.hu előrejelzése szerint vasárnap még sok napsütésben lesz részünk, de délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.

Kezdetben a déli-délnyugati szél lehet élénk, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé megerősödik, néhol átmenetileg viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 14 és 23, délután 32 és 38 fok között alakul a hőmérséklet.

Ez azonban nagy enyhülést nem hoz. Hétfőre a front mögött csak 27 és 32 fok közé esnek vissza a maximumok, de többfelé újra frissebb lesz a hajnal. Alapvetően napos idő várható, legfeljebb hajnalban, reggel a Dunántúl déli határhoz közeli tájain fordulhat elő egy-egy futó zápor. Az északi-északnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

A hét további részében száraz, napos időre lehet majd számítani, helyenként egy kis széllel. Érdemes lesz reggelente sporttevékenységet végezni, mert hajnalban még egész friss lesz az idő, délutánra viszont már 27 és 32 fok közötti hőmérsékletet ígérnek.

Kiemelt videóink