Bajorország miniszterelnöke kebabozni hívta az Instagram-követőit, 45 ezer jelentkezőből kellett kiválasztania, kikkel megy végül el

külföld
július 29., 20:10

Markus Söder elüt az átlagos német politikusoktól. Ellentétben a szürke bürokrata karaktert hozó kollégáival, Bajorország miniszterelnöke a színfalak mögött és a kamerák előtt is az a típus, akinek biztosan nem felejtik el a nevét.

Söder karakteréről talán a német kereszténydemokrata párt, a CDU 2021-es kancellárjelöltje tudna a legtöbbet mesélni. Armin Laschetnek ugyanis egészen az utolsó pillanatig küzdenie kellett a bajor politikus ellen, hogy megszerezze a kereszténydemokrata pártszövetség kancellár-jelöltségét. Bár végül sikerült neki, a választást elvesztette a szociáldemokrata Olaf Scholz ellen, így jövőre újabb CDU-s politikus küzdhet meg Söderrel a jelöltségért. A szerencsés ezúttal jó eséllyel Friedrich Merz lesz.

Söder már most tudatosan készül az összecsapásra, javában építi egyébként is erős közösségi médiás jelenlétét. Legújabb akciójának keretében kebabozni hívta az Instagram-követőit. Söder a játékban résztvevők közül választotta ki azt a 20-20 embert, akit aztán meghívott egy közös kebabozásra.

Az akció annyira jól sikerült, hogy 45 ezren jelentkeztek a játékra, Söder pedig időközben begyűjtött 83 ezer új követőt az Instagramon. A politikus az első 20 kiválasztottal hétfőn el is ment kebabozni egy müncheni dönereshez.

Markus Söder (jobboldalt) kebabozik
photo_camera Markus Söder (jobboldalt) kebabozik Fotó: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance via AFP

A másik 20 nyertes pedig szerdán kebabozhat majd Söderrel szülővárosában, Nürnbergben. A követők az ingyen vacsora mellett egy Söder Kebab feliratú pólót is kapnak a politikustól. (via Süddeutsche Zeitung)

Kiemelt videóink