Börtönbe megy egy nő, aki túletette a kutyáját Új-Zélandon

ÁLLAT
július 29., 15:33

Az Új-Zélandi Királyi Társaság az Állatkínzás Megelőzéséért (SPCA) 2021 októberében vette át annak a kutyának a gondozását, akit a rendőrség kobozott el a gazdájától Manurewaban. Több kutya is volt az ingatlanon, de ez nézett ki a legrosszabbul. Az SPCA hivatalos közleménye azt írja, a 10 méteres úton, amit a Nuggi nevű kutyának meg kellett tennie az ingatlantól az autóig, háromszor kellett megállnia, hogy levegőt vegyen. Azt is mondták, hogy a lábai láthatóan összerogytak hatalmas teste súlya alatt.

A kutya 53,7 kg-ot nyomott, és olyan elhízott volt, hogy a sztetoszkóppal nem lehetett hallani a szívét, mert a hang nem hatolt át a zsírrétegen. Körmei túlnőttek, és sok bőrkinövése volt, ráadásul kötőhártya-gyulladásban szenvedett. A nő, aki a kutya gazdája volt, azt mondta az SPCA felügyelőinek, hogy napi 8-10 darab csirkét etetett Nuggival, valamint kutyakekszet is adott neki.

Nuggi 2021 októberében.
photo_camera Nuggi 2021 októberében. Fotó: SPCA

„A felelős kutyatartás része, hogy megfelelő étrendet és napi mozgást biztosítunk a háziállatunknak, ami itt egyértelműen nem valósult meg. Nuggi súlyosan túletetett volt, és ahelyett, hogy segítséget kért volna vagy megváltoztatta volna a viselkedését, a gazdája továbbra is túletette, amíg alig tudott járni. Ez elfogadhatatlan” – mondta az SPCA vezérigazgatója. Nuggi két hónapot töltött az SPCA gondozásában, ezalatt 8,9 kg-ot fogyott – testtömegének körülbelül 16,5 százalékát. Sajnos, ennek ellenére hirtelen elhunyt egy májrepedés miatt fellépő akut vérzés következtében. A boncolás további egészségügyi komplikációkat is feltárt, köztük májbetegséget és Cushing-kórt.

A gazdáját azonnal beperelték állatkínzás miatt, akit most két hónap börtönre, 1 222 dollár kártérítés megfizetésére és 12 hónapra kutyatartástól való eltiltásra ítéltek.

(SPCA)

Kiemelt videóink