Taylor Swift „sokkos állapotban van” a southporti késelés miatt, amiben kedd hajnalban már egy harmadik gyerek is életét vesztette

külföld
július 30., 13:50

Taylor Swift „teljesen sokkos állapotban van”, miután tizenegy embert késelt meg egy férfi egy Taylor Swift-témájú tánc- és jógaórán Southportban - írja a Guardian. A merseyside-i rendőrség kedden megerősítette, hogy hajnalban egy harmadik gyerek is meghalt a hétfői southporti késeléses támadásban szerzett sérülések következtében. „A kilencéves kislány a kora reggeli órákban halt meg a kórházban” - áll a rendőrség közleményében, ami megerősítette, hogy a tegnap elhunyt gyerekek hat és hétéves kislányok voltak.

photo_camera Fotó: IOANNIS ALEXOPOULOS/Anadolu via AFP

Tizenegy embert, köztük több gyereket is megkéselt egy férfi Southportban, Angliában. A Merseyside Police tájékoztatása szerint három gyermek életét vesztette, „nyolc másik gyerek a támadás során szerzett szúrt sebeket szenvedett, közülük ötnek az állapota továbbra is kritikus”. A késelés egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt.

A támadót, egy 17 éves férfit letartóztattak, elszámoltatása folyamatban van,

jelentette be a rendőrség. Hozzátették: mást nem keresnek az üggyel kapcsolatban, az esetet nem kezelik terrorizmusként.

Az énekesnő az Instagramon közzétett bejegyzésében azt írta: „A tegnapi southporti támadás borzalma folyamatosan átjár. Egyszerűen teljesen sokkos állapotban vagyok... Az élet és az ártatlanság elvesztése, és a szörnyű trauma, amit mindenkinek okoztak, aki ott volt, a családoknak és az elsősegélynyújtóknak.”

„Ezek csak kisgyerekek voltak egy táncórán. Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan is tudnám valaha is kifejezni az együttérzésemet ezeknek a családoknak”.

Swift jelenleg Eras turnéjának európai szakaszán van, és a tervek szerint csütörtökön a lengyelországi Varsóban lép fel, majd augusztus közepén visszatér az Egyesült Királyságba, ahol öt estét tölt majd a Wembley Stadionban.

Kiemelt videóink