Harminckilenc rendőr megsérült, amikor zavargás tört ki a southporti késelés megemlékezése után

külföld
július 31., 06:38

Harminckilenc rendőr megsérült, miután Southportban néhány órával azután törtek ki zavargások, hogy egy késes támadás áldozataira emlékeztek, amelyben három gyermek vesztette életét, közölte az északnyugati mentőszolgálat.

A rendőrség közlése szerint közülük nyolcan szenvedtek súlyos sérülést: töréseket, orrtörést, arccsonttörést, eszméletvesztést, agyrázkódást. Két rendőrkutya is megsérült, amikor téglákkal dobálták meg őket. Összesen 27 rendőrt kellett kórházba szállítani, 12 rendőrt a helyszínen elláttak.

A zavargások mindössze pár utcára törtek ki a megemlékezés helyszínétől, a zavargók téglákkal dobálták egy mecsetet és autókat, kukákat gyújtogattak. A rendőrség szerint a zavargásokban részt vettek a szélsőjobboldali Angol Védelmi Liga (EDL) támogatói. A területen fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség.

Hétfőn tizenegy embert, köztük több gyereket is megkéselt egy 17 éves férfi Southportban, Angliában. Az incidensben három gyerek vesztette életét, kilenc ember megsebesült. A késelés egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt. A támadót, egy 17 éves férfit letartóztattak, elszámoltatása folyamatban van. (BBC)

Kiemelt videóink