Kitisztult a Szajna, indulhat a triatlon

olimpia
július 31., 06:57

Szerda hajnalra tovább csökkent a Szajna vizének szennyezettsége, így már nincs akadálya annak, hogy reggel 8-kor elrajtoljon a női, 10:45-kor pedig a tegnapról mára halasztott férfi triatlon verseny, írja a Magyar Triatlon Szövetség a sajtóközleményében.

„Úszunk” – ezt a rövid üzenetet tette közzé a Nemzetközi Triatlon Szövetség szerdán hajnali négy óra után nem sokkal, és közben a résztvevőket is tájékoztatták a jó hírről.

Elsőként, reggel 8-kor – vagyis az eredeti olimpiai menetrendben is tervezett időpontban – a nők ugranak a Szajnába, ahol 1500 méteres úszás vár rájuk. Aztán rögtön kerékpárra ülnek, és 40 kilométert köröznek a francia főváros legszebb részein, majd következhet a 10 kilométeres futás. Az 55 fős mezőnyben ott lesz Kuttor-Bragmayer Zsanett, aki már a tokiói olimpián is rajthoz állhatott, és minden idők legjobb női egyéni eredményével a 12. helyen ért célba.

Nem sokkal a női verseny vége után, 10 óra 45 perckor rajtolnak a férfiak. Náluk is 55-en szereztek indulási jogot, a táv és a pálya is ugyanaz, mint a nők számára. Eredetileg kedden reggel rendezték volna a férfi versenyt, nagy kérdés, hogy kire milyen hatással lesz majd az egy napos halasztás és a rajt időpontjával kapcsolatos bizonytalanság.

Kiemelt videóink