Visszahelyezték a bántalmazással vádolt óvodaigazgatót Ercsiben

belföld
július 31., 17:03

A polgármester ciklusának végéig, október elejéig visszahelyezték a bántalmazással vádolt óvodaigazgatót Ercsiben, hiába zajlik jelenleg is rendőrségi eljárás ellene kiskorú veszélyeztetése miatt.

Márciusban több szülő is feljelentést tett a Hétszínvirág Óvoda pedagógusával szemben előbb az önkormányzatnál, majd a rendőrségen - utóbbi kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást is indított. A hvg szerint az igazgató több alkalommal beráncigált gyerekeket az irodájába, ahol megalázta, lelkileg bántalmazta őket.

Az igazgató eltiltása júniusban járt le, időközben pedig a mandátuma is a végéhez ért, ezért új pályázatot írtak ki a posztra. Arra viszont ő volt az egyetlen jelentkező. Bár a pozíciót hivatalosan nem nyerte meg - a képviselő-testület júliusi ülésén tartózkodott a pályázat elbírálásától -, mivel ellene sem szavaztak, nyitva maradt a lehetőség, hogy újra jelentkezzen az intézmény vezetésére.

Szabó Tamás, a fejér megyei kisváros polgármestere a lap értesülései szerint levélben tájékoztatta a lakosokat, hogy visszahelyezi pozíciójába a hónapokkal ezelőtt felfüggesztett igazgatót. „A szakmai háttér biztosítása, a szándékok, a személyek jó összhangba hangolása az óvoda intézményvezetőjének elsőrendű felelőssége és feladata. Az elképzelt oktatási év eredményes megvalósítása az ő személyes intuícióin, szakmai kvalitásán, hozzáállásán, gyerekek és szülők, valamint az intézményi dolgozók kapcsolati empátiáján múlik”, írja.

A polgármester levele szerint október elsejéig, vagyis városvezetői mandátuma lejártáig bízza meg az óvoda vezetésével a bántalmazással vádolt igazgatót. Szabó a döntést azzal indokolja, hogy az évkezdés megnövekedett munkamennyiséggel jár, amihez egy „alkalmas” intézményvezetőre van szükség, erre a feladatra pedig nem vállalkozott senki más.

A hvg megkeresésére a település jegyzője azt mondta, ők „fura visszaélésekről” hallottak, az önkormányzat pedig belső vizsgálatot ígért az ügyben. Ezt a rendőrségi feljelentésre és a szülők „további szándékaira” hivatkozva végül átmenetileg felfüggesztették.

A címlapkép illusztráció.

Kiemelt videóink